Çankırı’da Tuzda Pişen Kahve İlgi Görüyor

Çankırı Kaya Tuzunda Pişen Türk Kahvesi İlgi Odağı

Çankırı’nın ünlü kaya tuzu ile pişen Türk kahvesi, müşteriler arasında büyük ilgi görüyor.

Çankırı’da bir işletmeci, kumda pişen Türk kahvesine rakip olacak şekilde kaya tuzunda pişirilen kahve sunmaya başladı. Kaya tuzuyla pişirilen kahve, benzersiz lezzetiyle müşterilerin beğenisini kazanıyor. Hititlerden kalan ve 150 metre derinlikteki tuz mağarasından çıkarılan kaya tuzları ile kavrulan Türk kahvesi, şehirde büyük ilgi görüyor. 350 dereceye varan sıcaklıkta kum ve tuz karışımında pişirilen kahveyi tadan vatandaşlar, geleneksel pişirme yöntemlerinden çok farklı bir lezzet deneyimi yaşadıklarını belirtiyor.

“Tuzda Pişen Kahve Fark Yaratıyor”

Tuzda pişen kahvenin ilgi gördüğünü belirten işletmeci Ahmet Uçar, “Çankırı’ya açtığımız bu işletmeden son derece memnunuz. Tarihi bir binada hizmet vermemiz de ilgi çekici. Burada kaya tuzuyla pişirilen kahveler sunuyoruz. Tuzun üzerinde kavrulan kahvenin tadı, diğer pişirme yöntemlerinden çok daha farklı ve lezzetli oluyor” dedi.

“Denemeye Değer!”

Kaya tuzunda pişen kahveyi deneyen Sümeyye Satılmış da, “Kahvenin tuzda pişirilmiş halini çok beğendim. Diğer pişirme yöntemlerine göre daha doğal bir lezzet olduğunu düşünüyorum. Ayrıca, astım hastalarına iyi geldiği bilgisini aldım. Bu kahvenin sağlık açısından faydalı olabileceğini düşünüyorum. Herkesin bir kez denemesini tavsiye ediyorum” şeklinde görüş belirtti. – ÇANKIRI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir